نوشته شده توسط : home-machinecom

تفاوت های اساسی بین ویندوز با مک
۱٫ طراحی زیباتر در سیستم های اپل
سیستم های اپل طراحی بسیار زیبا و هوشمندانه تری نسبت به بقیه شرکت ها دارند که اغلب سیستم هایی سبک و باریک با طراحی ساده و مدرن تولید می کند که باعث شده تا با بقیه متفاوت باشد
۲٫ گران تر بودن اپل
اگر شما هم با سیستم های اپل آشنا باشید می دانید که قیمت آن ها نسبت به دیگر کمپانی ها چه در زمینه گوشی و چه در زمینه پی سی گران تر است که این باعث آن شده است که قشر خاصی از مردم سمت اپل بروند البته در برابر هزینه بالایی که بابت محصولات اپل از جمله کامپیوترهای این شرکت می‌پردازید، با محصولی با طراحی فوق‌العاده و کیفیت بالای ساخت مواجه می‌شوید که به‌ اندازه کافی رضایت خاطر شما را فراهم می‌سازد.
۳٫ با ویندوز راحت تر می شود بازی کرد
ویندوز به علت داشتم تنوع بالا در نرم افزار و بازی های گوناگون سیستم عامل محبوب تری برای گیمر ها هستند البته عوض شدن راحت قطعات و آپگریت کردن آن هم یکی از دلایل مهم به حساب میاید.

مک بهتر است یا ویندوز؟


۴٫ انعطاف پذیری بالای ویندوز
در ویندوز شما دستتون بازتر است و می توانید تغییرات زیادتری نسبت به مک بر روی سیستم عامل خود انجام دهید البته این به این معنی نیست که مک خیلی محدود است ولی نسبت به ویندوز این قضیه به چشم می آید.
۵٫ ویروس ها برای مک کمتر است
یکی از مسائل بسیار مهم بحث امنیت است که در این موضوع مک بهتر عمل کرده است بعضی ها ادعا کردن که اصلا ویروس نمی گیرد ولی این طور نیست هر سیستمی به نحوه ای می تواند ویروس بگیرید ولی مقدار آن به مراتب کمتر از ویندوز می باشد.
۶٫ هر دو برای گرافیست ها خوب هستند
در گذشته مک تنها انتخاب طراحان بود و بهترین سرویس ها را ارائه می داد ولی در حال حاضر ویندوز هم دسته کمی از مک ندارد و هر دو سیستم عامل مورد تایید طراحان است

 



:: بازدید از این مطلب : 58
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 5 مرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-machinecom

امروزه باتوجه به شرایط بازار رقابت بین دو سیستم عامل قدرتمند ios و Android میباشد. که هر کدارم خدمات مختلفی رو به کاربران خودارائه میدهند که شما باید از آنها مطلع باشید و این دوسیستم عامل رو به خوبی بشناسید،
تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.
و این دو سیستم عامل دراخرین تغییرات خود امکانات جالبی مانند third play Air play , Itunes Home Sharing در ios اشاره کرد وهمچنین اندروید هم اپلیکیشن های مختلفی مانند ebook و… را هر روز وارد بازار میکند و جالباست بدانید که
اندروید مورد استفاده شرکت های مختلف میباشد درصورتی ک ios مخصوص شرکت اپل میباشد.

_اپل مایل است شما گوشی های ایفون روهمانگونه که خودش عملکردش را تنظیم کرده مورد استفاده قرار دهید .در صورتی که در اندروید به این صورت است که شما گوشی رو آنطور که خودتان دوست دارید و مایل هستید تنظیم کنید .
زیرا این سیستم عامل دارای قابلیت Opensource میباشد و دلیل این راحتی در تغییرات این است که SOURCE برنامه ها دراختیار شملا قرار میگیرد .
درصورتی ک در اپل سورس برنامه در شرکت اپل محفوظ است , و این شرکت اپل است که با تغییر درسورس برنامه ها قابلیت های جدیدی در اختیار کاربران قرر میدهد
البته این بدیهی است که هر دو این سیستم عامل ها از یک خانواده هستند ،
چراکه ریشه و اجدادشون از پایه Mac OS X ست ک خود مکینتاش اصالتا نوعی BSD میباشد

_یادمان باشد همیشه برای مقایسه دو سیستم عامل ابتدا باید هسته ی آن هارو مقایسه کرد .سپس پوسته سیستم عامل و در اخر خودبرنامه ها مورد مقایسه قراد میگیرند
هسته ios همان سبک شده داروین سیستم عامل مکینتاش است،و هسته اندروید هم همان لینوکس کرنل معروف است.
و اما مهمترین اختلاف این دو سیستم عامل دقیقا در همینجاست سیستم عامل ابذار های موبایل مانند هرسیستم عامل دیگر وظیفه ی مدیریت درخواست های برنامه ها و درخواست های کاربر و هماهنگ سازی اختصاص منابع سخت افزاری را دارد
در ios برنامه ها به صورت بومی native اجرا میشود اما در اندروید برنامه ها در بستر نرم افزاری fremework به اجرادر میاورد .
حالا در انیجا ما میگیم که چه تفاوتی دارد برنامه ها دربستر نرم افزاری fremework اجرا شود ویا به صورت native باشند ،
اجرای برنامه ها بصورت native میزان مصرف سخت افزار ما را بالا میبرد و شاید عمر کمتر باطری اندروید نسبت به ios ب همین دلیل است .
و ios ر سخت افزار های ضعیفتر سرعت بالاتری دارد
ودر مجموع اگر بخواهیم جمع بندی کنیم ios در زمینه ی به کارگیری و مدیریت منابع سخت افزار وبهینه بودن در مصرف انرژی
برنده ی این مقایسه است

مقایسه اندروید و ای او اس

 

_ اما از لحاظ رابطه کاربری یا همان GUl چطور ؟
در این زمینه نه حتی هر دوسیستم عامل خوب هستند بلکه در مواردی از روی یکدیگر کپی هم کرده ند !
اندروید برای کاربرانش گزینه های بیشتری رو فراهم میکند ک کاربران حرفه ای این را بیشتر میپسندند ،
در نقطه مقابل ios رابطه ی کاربری زیبا ، ساده و پر کاربرد دارد اما رابطه ی کاربری اندروید مخصوصا برای تبلت ها مجهز تر و بهتر است
و در اینجا است که مقایسه این دو برنده مطلق ندارد،



:: بازدید از این مطلب : 58
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 5 مرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-machinecom

چرا ما از دستورات یا command ها به جای استفاده از محیط گرافیکی GUI در لینوکس استفاده می کنیم ؟ در جواب این سئوال باید بگویم که استفاده از دستورات یا command از نظر سیستم عامل بهترین زبان برای برقراری ارتباط با سخت افزار و سیستم است . همانطور که شما به زبان فارسی سخن می گویید ، در صورتیکه که کسی بخواهد با شما ارتباط برقرار کند بهتر است از زبان فارسی برای برقراری ارتباط با شما استفاده کند.

ساختار command prompt یا محیط وارد کردن دستورات در لینوکس :
m.nasiri@localhost این اولین ساختاری است که شما با باز کردن محیط shell در لینوکس با آن برخورد خواهید کرد ، قسمت اول که m.nasiri است در حقیقت نام کاربری است که در حال حاضر مشغول استفاده از منابع سیستم می باشد و قسمت دوم بعد از علامت @ که localhost است نام سیستم در حال فعالیت را نشان می دهد. بنابر این در صورتیکه وارد قسمت shell شدید و محیطی به این شکل ( root@ibm) مشاهده کردید در حقیقت شما در حال استفاد از کاربری با نام root و سیستمی با نام ibm هستید.

معرفی دستورات مقدماتی در لینوکس
در لینوکس اکثر فعالیت ها بصورت وارد کردن دستورات انجام می شود ، این دستورات غالبا مخفف یا مختصر شده کلمات معنی دار برای کاربران هستند و شما در صورتیکه می خواهید از لینوکس استفاده کنید می بایست با این دستورات آشنایی پیدا کنید . اگر از سیستم عامل داس یا command prompt ویندوز استفاده می کنید با ساختار دستورات تا حد زیادی آشنایی دارید . لینوکس نیز تا حد زیادی شبیه سیستم عامل داس عمل می کند ، برای مثال دستور mv در لینوکس و داس و command prompt ویندوز برای انتقال یک فایل یا فولدر استفاده می شود و مخفف کلمه move یا انتقال است .

    دستور pwd : این دستور مخفف جمله print working directory می باشد و مسیر پوشه فعالی را که در آن مشغول کار هستید را به شما نشان می دهد.
    دستور ls : این دستور مخفف کلمه list می باشد و به شما تمامی فایل ها و پوشه های موجود در پوشه فعال کاری را نشان می دهد. این دستور معادل دستور dir در سیستم عامل داس است.
    دستور ls –a : اگر بار اول است که از دستور ls استفاده می کنید ، هیچ فایل یا پوشه ای را مشاهده نخواهید کرد ، با استفاده از سویچ –a در انتهای دستور ls میتوانید فایل ها و پوشه های تنظیمات سیستم را که بصورت پیشفرض از شما مخفی شده اند را مشاهده کنید. این فایل ها با عنوان فایل های dotted نیز شناخته می شوند . فایل های مشکی رنگ یک تک فایل هستند و فایل های آبی رنگ نمایانگر پوشه ها هستند . این فایل ها معادل همان فایل های سیستمی هستند که در ویندوز بصورت پیشفرض بصورت مخفی وجود دارند.
    دستور cd : این دستور مخفف جمله change directory است و به شما اجازه تعویض و جابجا شدن در پوشه ها را می دهد . برای مثال برای وارد شدن به پوشه .cache می بایست دستور خود را به صورت cd .cache وارد کنید . علامت یک نقطه (.) به معنی پوشه ای است که در آن قرار دارید و علامت دو نقطه ( ..) نمایانگر پوشه بالا سری است . در صورتیکه می خواهید به پوشه خانگی خود باز گردید دستور را به شکل مقابل وارد کنید : cd ..
    دستور clear : همانگونه که از اسمش پیداست برای پاک کردن صفحه نمایش استفاده می شود و معادل دستور cls یا clear screen در سیستم عامل داس است .
    دستور mkdir : این دستور مخفف جمله make directory می باشد و معادل دستور md در سیستم عامل داس می باشد .
    دستور touch : این دستور برای ایجاد یک فایل استفاد می شود ، همه چیز در سیستم عامل لینوکس و یونیکس در قالب فایل است .
    دستور mv : این دستور مخفف کلمه move است و برای انتقال یک فایل یا پوشه استفاده می شود .
    دستور cp : این دستور مخفف کلمه copy بوده و برای کپی کردن یک فایل یا پوشه استفاده می شود .
    دستور rmdir : این دستور مخفف جمله remove directory است که برای حذف یک پوشه استفاده می شود ، پوشه در حای حذف خواهد شد که خالی باشد.
    دستور rm : این دستور مخفف کلمه remove بوده و برای حذف فایل استفاده می شود.
    دستور su: این دستور مخفف دستور super user است و برای اینکه شما بتوانید کاری را با دسترسی مدیر سیستم انجام دهید با وارد کردن دستور su و وارد کردن رمز عبور مدیر برنامه را با سطح دسترسی مدیر اجرا خواهید کرد . این دستور معادل run as administrator در سیستم عامل ویندوز می باشد .در هنگام بوت سیستم عامل لینوکس تمامی مراحل و جزئیات توسط سیستم عامل لاگ برداری می شوند که به اصطلاح bootlog نامیده می شوند ، برای مشاهده این فایل ها شما باید با کاربر مدیر یا administrator به آنها دسترسی پیدا کنید .




:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-machinecom

-کاربرد دستور more و less در لینوکس
قبلا در خصوص دستور cat در لینوکس صحبت کردیم که شما می توانستید فایل های متنی کوچک را با آن باز و محتویات آن را مشاهده کنید ، با استفاده از دستور more و less شما می توانید محتویات فایل های متنی را با قابلیت های صفحه به صفحه و یا اسکرولی مشاهده کنید ، برای مشاهده کردن فایل های متنی طولانی می توانید از این دستورات استفاده کنید ، این دستورات متون را بصورت صفحه به صفحه به شما نمایش می دهد و شما می توانید بین صفحات Scroll کنید ، یکی از بهترین مثال های استفاده از more و less مطالعه فایل های Readme است.

20-کاربرد دستور file در لینوکس
اگر می خواهید بدانید که نوع فایلی که در سیستم عامل وجود دارد چیست می توانید از دستور file و در ادامه نام فایل استفاده کنید ، همانطور که در مثال زیر مشاهده می کنید

root@itpro-debian:/etc# file fstab
fstab: ASCII text
-----------------------------------------------------------------------
root@itpro-debian:/etc# file rc0.d/
rc0.d/: directory
-----------------------------------------------------------------------
unity@itpro-debian:~/Desktop/vmware-tools-distrib$ file vmware-install.pl
vmware-install.pl: Perl script, ASCII text executable


21- کاربرد دستور cp در لینوکس
دستور cp مخفف کلمه copy است و همانطور که از نامش هم پیداست برای کپی کردن یک فایل از یک محل به محلی دیگر استفاده می شود. قالب کلی استفاده کردن از دستور cp به شکل زیر می باشد :

cp [OPTION]… SOURCE TARGET


در قالب دستوری بالا SOURCE به معنی مبدا است و TARGET به معنی مقصد است ، در دستور بالا فایل SOURCE در مسیر TARGET کپی خواهد شد. TARGET می تواند یک فایل یا یک دایرکتوری باشد. اگر TARGET یک دایرکتوری باشد دستور cp یک کپی از فایل SOURCE را در مسیر TARGET که یک دایرکتوری است با همان اسمی که قبلا داشته است کپی می کند. دقت کنید که زمانیکه از دستور cp استفاده می کنید inode number عوض نمی شود برخلاف دستور mv که مخفف move است و یک فایل کاملا جدید با محتوای مبدا ایجاد می کند و inode number جدید ایجاد می کند ، به این نکته هم توجه کنید که شما بصورت پیشفرض نمی توانید با دستور cp یک دایرکتوری را کپی کنید و برای این منظور می توانید در تنظیمات از آرگومان r- استفاده کنید :

unity@itpro-debian:~$ cp Desktop/vmware-tools-distrib/vmware-install.pl Desktop/


به دستور بالا دقت کنید ، در دستور بالا ما از مسیر Desktop/vmware-tools-distrib یک فایل به اسم vmware-install.pl را در دایرکتوری Desktop کپی می کنیم. البته دستور cp آرگومان ها و سویچ های زیادی دارد که می توانید بصورت جداگانه آنها را مطالعه کنید اما همین موارد ابتدایی برای کار ما کافی است.

22-کاربرد دستور mv در لینوکس
دستور mv در لینوکس مخفف کلمه move یا انتقال می باشد و برای انتقال دادن یک فایل از یک محل به محل دیگر استفاده می شود. دستور mv می تواند برای rename کردن فایل ها نیز مورد اسفتاده قرار بگیرد ، ساختار استفاده از دستور mv ب به شکل زیر می باشد :

mv [options] source target


اگر آرگومان target یک دایرکتوری باشد دستور mv تمامی فایل های source را به داخل دایرکتوری target بدون اینکه اسم فایل را تغییر دهد انتقال می دهد. دستور زیر برای move کردن فایل vmware-install.pl از مبدا تا مقصد تعریف شده استفاده می شود :

unity@itpro-debian:~$ mv Desktop/vmware-tools-distrib/vmware-install.pl Desktop/


دستور زیر برای تغییر نام فایل install.log و تبدیل کردن آن به install.log.bak استفاده می شود :

unity@itpro-debian:~$ mv install.log install.log.bak


مهمترین تفاوت بین دستور cp و mv در این است که در cp مشخصات فایل از قبیل update time ، inode number و … تغییر نمی کنند اما در دستور mv همه این موارد تغییر می کند و در واقع یک فایل جدید ایجاد می شود ، امیدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد. ITPRO باشید



:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-machinecom

- کاربرد دستور df در لینوکس
قبلا در قسمت پارتیشن بندی و دستورات مدیریت فایل سیستم با دستور df آشنا شده ایم اما بصورت کلی دستور df برای مشاهده فضاهای موجود در فایل سیستم و دیسک های آن استفاده می شود ، شما می توانید با استفاده از آرگومان h- در این دستور خروجی ساده تری برای خواندن مشاهده کنید ، df مخفف کلمه های disk filesystem و h هم مخفف کلمه human readable است ، به مثال زیر توجه کنید :

unity@itpro-debian:~$ df -h
Filesystem                                              Size  Used Avail Use% Mounted on
rootfs                                                   19G  3.9G   15G  22% /
udev                                                     10M     0   10M   0% /dev
tmpfs                                                   201M  676K  200M   1% /run
/dev/disk/by-uuid/e6ed1cc1-d422-4737-b4db-0c51ffc27878   19G  3.9G   15G  22% /
tmpfs                                                   5.0M     0  5.0M   0% /run/lock
tmpfs                                                   578M  144K  578M   1% /run/shm


16-کاربرد دستور finger در لینوکس
دستور finger به شما می گوید که به غیر از شما چه کاربر دیگری بر روی کامپیوتر در حال استفاده کردن از منابع است و یا در خصوص یک کاربر که به سیستم دسترسی دارد اطلاعات بسیار خوبی را به شما ارائه می دهد ، دستوری که در پایین در مثال اول مشاهده می کنید به شما می گوید که همزمان که شما در حال استفاده از سیستم عامل هستید چه کاربر دیگری به سیستم login کرده است و در حال استفاده کردن از سیستم می باشد :

root@itpro-debian:~# finger
Login     Name       Tty      Idle  Login Time   Office     Office Phone
unity     unity     *tty7      12d  Mar 19 08:27 (:0)
unity     unity      pts/0          Mar 19 08:27 (:0.0)


دستور زیر در خصوص کاربر unity هر چقدر اطلاعات می خواهید در اختیارتان قرار خواهد داد :

root@itpro-debian:~# finger unity
Login: unity                      Name: unity
Directory: /home/unity                  Shell: /bin/bash
On since Thu Mar 19 08:27 (EDT) on tty7 from :0
    12 days 21 hours idle
     (messages off)
On since Thu Mar 19 08:27 (EDT) on pts/0 from :0.0
   4 seconds idle
New mail received Wed Apr  1 06:02 2015 (EDT)
     Unread since Sun Mar  8 07:59 2015 (EDT)
No Plan.


17-کاربرد دستور uptime در لینوکس
دستور uptime همانطور که از نامش هم پیداست مدت زمانی که سیستم عامل تا کنون روشن و مشغول به سرویس دهی بوده است را بر اساس روزها ، ساعت ها و دقایق به شما نمایش می دهد و علاوه بر آن کاربران متصل به سیستم ، میانگین load سیستم را نیز به شما نمایش می دهد به مثال زیر توجه کنید :

root@itpro-debian:~# uptime
 06:08:32 up 12 min,  2 users,  load average: 0.00, 0.03, 0.05


18-کاربرد دستور free در لینوکس
دستور free به شما وضعیت استفاده از حافظه RAM فیزیکی ، حافظه مجازی یا SWAP را به شما نشان می دهد و همچنین میزان Cache و Buffer را نیز به شما نمایش می دهد ، برای اینکه خروجی کاربر پسند تری از این دستور مشاهده کنید می توانید از آرگومان m- استفاده کنید ، توجه کنید که همانطور که در مثال زیر مشاهده می کنید خروجی به Mega Byte می باشد :

root@itpro-debian:~# free -m
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          2006        574       1431          0         84        245
-/+ buffers/cache:        244       1761
Swap:          879          0        879


دستورات مقدماتی لینوکس همچنان ادامه دارد و در قسمت بعدی با برخی دیگر از این دستورات که قسمت پایانی این سری نکات به حساب می آیند آشنا خواهید شد ، ITPRO باشید



:: بازدید از این مطلب : 74
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-machinecom

- کاربرد دستور shutdown در لینوکس
دستور shutdown همانطور که از نامش پیداست برای shutdown کردن و همچنین restart کردن سیستم عامل لینوکس استفاده می شود ، برای مثال دستور اول در مثال پایین برای shutdown کردن سیستم و دستور دوم برای Restart کردن سیستم مورد استفاده قرار می گیرد ، مشابه همین دستور بصورت کپی برداری شده در سیستم عامل ویندوز و در محیط cmd نیز استفاده می شود :

root@itpro-debian:~# shutdown -h now
root@itpro-debian:~# shutdown -r now


13- کاربرد دستور cat در لینوکس
دستور cat محتویات یک فایل را در یک قالب استاندارد در خروجی چاپ می کند در واقع از این دستور برای مشاهده و لیست کردن محتویات فایل ها استفاده می شود و نکته مهم در این دستور این است که معمولا برای مشاهده کردن محتویات فایل های کوچک استفاده می شود ، شما می توانید از cat برای کپی کردن محتویات و همچنین ایجاد فایل نیز استفاده کنید ، در مثال زیر ما محتویات فایل bash_history. را با استفاده از cat مشاهده می کنیم :

root@itpro-debian:~# cat .bash_history


14-کاربرد دستور cd در لینوکس
دستور cd که مخفف کلمه های change directory در لینوکس است همانطور که از نامش پیداست برای عوض کردن دایرکتوری مورد استفاده در لینوکس است ، بصورت کلی ما سه استفاده از این دستور می کنیم ، عوض کردن دایرکتوری فعلی و رفتن به دایرکتوری زیر مجموعه ، برگشتن به یک دایرکتوری بالا تر و برگشتن به home directory ... همه این موارد را در مثال های زیر مشاهده می کنید :

root@itpro-debian:~# cd /home/عوض کردن دایرکتوری فعلی به دایرکتوری زیرمجموعه  
root@itpro-debian:/home#
----------------------------------------------
root@itpro-debian:/home# cd .. برگشتن به یک دایرکتوری بالاتر یا بازگشت به دایرکتوری والد
root@itpro-debian:/#
----------------------------------------------
root@itpro-debian:/home/unity# cd ~ برگشتن به دایرکتوری خانگی
root@itpro-debian:~#



:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-machinecom

- کاربرد دستور find در لینوکس
دستور find در لینوکس همانطور که از اسمش هم پیداست برای پیدا کردن فایل با مشخصات تعریف شده در دستور استفاده می شود برای مثال در دستور زیر ما می خواهیم فایل های که اسم آنها fstab هستند را پیدا کنیم :

root@itpro-debian:/# find / -name fstab
/usr/share/doc/mount/examples/fstab
/etc/fstab

همانطور که در نتیجه دستور بالا مشاهده می کنید در دو مسیر می توانیم فایل fstab را پیدا کنیم.

9- کاربرد دستور locate در لینوکس
دستور locate نیز در لینوکس برای پیدا کردن فایل ها استفاده می شود اما سرعت پیدا کردن فایل ها در locate بسیار زیاد است زیرا این دستور از یک ساختار indexing برای فایل های موجود در سیستم استفاده می کند که باعث سریعتر شدن سرعت جستجوی فایل ها در سیستم عامل می شود ، پایگاه داده دستور locate در مسیر var/lib/mlocate/mlocate.db/ قرار گرفته است، این پایگاه داده mlocate.db در لحظه می تواند با استفاده از دستور updatedb ایجاد شود ، در دستورات زیر همانطور که ما مشاهده می کنیم ابتدا فایل mlocate.db را ایجاد می کنیم و سپس فایل هایی که نام آنها fstab هستند را جستجو می کنیم :

root@itpro-debian:/# updatedb
root@itpro-debian:/# locate fstab
/etc/fstab
/etc/fstab.d
/sbin/fstab-decode
/usr/lib/udisks/udisks-helper-fstab-mounter
/usr/share/doc/m4/examples/fstab.m4
/usr/share/doc/mount/examples/fstab
/usr/share/doc/util-linux/examples/fstab.example2
/usr/share/man/man5/fstab.5.gz
/usr/share/man/man8/fstab-decode.8.gz


10-کاربرد دستور pwd در لینوکس
دستور pwd مخفف کلمه های print working directory است و به معنی نمایش دایرکتوری است که در آن در حال کار هستیم ، اگر برای مثال ما در پوشه Desktop کاربر unity در حال کار کردن با terminal باشیم و دستور pwd را به شکل زیر وارد کنیم نتیجه به شکل زیر خواهد بود :

unity@itpro-debian:~/Desktop$ pwd
/home/unity/Desktop


11-کاربرد دستور date در لینوکس
دستور date در لینوکس همانطور که در مثال پایین مشاهده می کنید برای نمایش زمان و تاریخ سیستم استفاده می شود :

root@itpro-debian:/# date
Tue Mar 31 13:40:59 EDT 2015


در ادامه با دستورات بیشتری از لینوکس آشنا خواهید شد ... ITPRO باشید



:: بازدید از این مطلب : 84
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-machinecom

-کاربرد دستور echo در لینوکس
اگر بخواهید بر روی terminal ای که در آن کار می کنید چیزی را چاپ کنید از دستور echo استفاده می کنید ، دستور echo می تواند در موارد مختلفی مورد استفاده قرار بگیرد ، شما می توانید یک جمله یا کلمه را برای نمایش در terminal ایجاد کنید ، شما می توانید متغیرهای مختلف را در خروجی درخواست چاپ بدهید و ... در زیر سه مثال از کاربردهای مختلف دستور echo را مشاهده می کنید :

root@itpro-debian:/# echo "East,West,ITPRO Is The Best"   چاپ جمله در خروجی
East,West,ITPRO Is The Best



root@itpro-debian:/# echo $USER  چاپ کاربر در حال استفاده از سیستم    
root



unity@itpro-debian:~$ echo $PWD   چاپ مسیر محل دایرکتوری در حال کار    
/home/unity


مشابه همین دستور در سیستم عامل ویندوز هم با همین نام وجود دارد که بیشتر در Batch Scripting ویندوز استفاده می شود.

5- کاربرد دستور clear در لینوکس
این دستور برای پاک کردن صفحه نمایش استفاده می شود و صفحه را خالی می کند ، معادل دستور cls در DOS است.

unity@itpro-debian:~$ clear


6-کاربرد دستور reset در لینوکس
دستور reset در لینوکس برای ریست کردن بافر صفحه استفاده می شود.

unity@itpro-debian:~$ reset


7-کاربرد دستور history در لینوکس
دستور history یا تاریخچه در لینوکس به شما تمامی دستوراتی که تاکنون در سیستم عامل لینوکس وارد کرده اید را نمایش می دهد ، اگر دستور history را بصورت خالی وارد کنید کلیه دستوراتی که تاکنون در terminal های مختلف لینوکس وارد کرده اید به شما نمایش داده می شود که طبیعتا این دستورات می تواند بسیار زیاد باشد. برای اینکه تعداد دستورات خروجی دستور history را تعریف کنید کافیست بعد از دستور history تعداد خروجی ها را مشخص کنید برای مثال در دستور زیر به ما 10 دستوری که به تازگی در terminal وارد کرده ایم نمایش داده می شود :

root@itpro-debian:/home/unity# history 10
  156  cler
  157  clear
  158  echo "East,West,ITPRO Is The Best"
  159  echo $user
  160  echo $USER
  161  echo $PWD
  162  ifconfig eth0 up
  163  dhclient eth0
  164  clear
  165  history 10


فایلی که BASH History را در خود نگهداری می کند به نام .bash_history در home directory کاربر لینوکس قرار دارد و بصورت مخفی نگهداری می شود.معمولا home directory یک کاربر معمول لینوکس بصورت home/username/ نمایش داده می شود و home directory کاربر root نیز به شکل root/ نمایش داده می شود. به این نکته هم توجه کنید که می توانید با استفاده از کلیدهای جهت دار بالا و پایین دستوراتی که قبلا وارد کرده اید را مشاهده کنید ، به مثال زیر توجه کنید ، در دستور زیر شما می توانید دستوری که id یا شماره 162 در history دارد را اجرا کنید :

root@itpro-debian:# !162
ifconfig eth0 up

شما می توانید با استفاده از دستور زیر ، دستور قبلی که اجرا شده است را مجددا اجرا کنید :

root@itpro-debian:/# !!
dhclient eth0
RTNETLINK answers: File exists

دستور دیگری که برای مدیریت کردن history استفاده می شود fc است ، با استفاده از fc شما می توانید شما می توانید دستور مورد نظر را که در history وجود دارد با استفاده از vi editor ویرایش کنید و به محض اینکه از محیط vi editor خارج شوید دستور مورد نظر اجرا خواهد شد. در سیستم عامل ویندوز و محیط cmd شما با استفاده از کلید F7 می توانید تاریخچه مختصری از دستوراتی که اجرا شده اند را نیز مشاهده کنید. در مطالب بعدی با دستورات مقدماتی بیشتری از لینوکس آشنایی پیدا خواهید کرد. ITPRO باشید



:: بازدید از این مطلب : 89
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-machinecom

-کاربرد دستور tty در لینوکس
دستور tty به شما terminal ای که به آن وصل شده اید را نمایش می دهد ، با وارد کردن دستور tty همانطور که در نتیجه دستور زیر مشاهده می کنید خروجی pts و عدد 0 را نشان می دهد یعنی terminal ما از نوع pseudo-terminal و pty است ، برای درک بهتر این عدد کافیست اگر از محیط X Desktop لینوکس استفاده می کنید چندین Terminal باز کنید و دستور را در هر کدام وارد کنید ، مشاهده می کنید که دستور در هر Terminal یک عدد اضافه می شود که در واقع مشخص کننده Terminal مورد نظر ما است که در حال کار کردن با آن هستیم ، این مورد در بحث نوشتن Shell Script ها بسیار کاربردی است :

root@itpro-debian:/# tty
/dev/pts/0

در بالا همانطور که مشاهده می کنید عدد 0 در pts به معنی این است که این اولین Terminal باز شده در سیستم عامل است ، حالا من 4 عدد Terminal دیگر در لینوکس خود باز می کنم و نتیجه را مجددا در زیر مشاهده می کنید که عدد 3 به معنی سومین Terminal باز سیستم خواهد بود :

unity@itpro-debian:~$ tty
/dev/pts/3

به نوعی می توان از terminal ای که باز می شود به عنوان یک نوع session با سیستم عامل یاد کرد که هر کدام از این اعداد session های مختلفی را نشان می دهند که با سیستم عامل ایجاد شده است و شما هر تغییری که در آن Session انجام دهید مشخص خواهد بود.

2-کاربرد دستور which در لینوکس
دستور which در لینوکس مسیر فایل اجرایی و یا دستوری که در جلوی آن قرار داده می شود را نشان می دهد ، شما با استفاده از این دستور می توانید متوجه شوید که دستور مورد نظر در کدام دایرکتوری قرار دارد ، برای مثال می خواهیم بدانیم دستور tty از کجا اجرا می شود از دستور which به شکل زیر استفاده می کنیم :

root@itpro-debian:/# which tty
/usr/bin/tty

همانطور که در نتیجه دستور بالا مشاهده می کنید مسیر فایل اجرایی دستور tty در usr/bin/tty/ قرار دارد.

3-کاربرد دستور whoami در لینوکس
اگر می خواهید ببینید با چه نام کاربری شما در حال استفاده کردن از سیستم عامل لینوکس هستید کافیست دستور whoami را در terminal وارد کنید و نام کاربری مورد استفاده را در نتیجه دستور مشاهده خواهید کرد ، دقت کنید همین دستور در سیستم عامل ویندوز و در خط فرمان cmd نیز قابل استفاده است ، به نمونه ای از نتیجه این دستور توجه کنید :

root@itpro-debian:/# whoami
root

همانطور که در نتیجه دستور زیر مشاهده می کنید ما با کاربر root بر روی سیستم login کرده ایم و terminal را نیز با همین کاربر استفاده می کنیم ، در ادامه نکات با دستورات مقدماتی دیگری آشنا خواهید شد ، این ماجرا ادامه دارد ... ITPRO باشید



:: بازدید از این مطلب : 118
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-machinecom

در قسمت های قبلی از سری آموزشی مدیریت مقدماتی فایل ها در لینوکس با نحوه جستجو ، Cut و Copy ، Rename کردن و حذف کردن فایل ها آشنا شدیم. اما ما هنوز به شما آموزش نداده ایم که چگونه یک فایل ایجاد کنید ؟ شما می توانید براحتی با استفاده از دستور touch یک فایل خالی ایجاد کنید ، برای مثال دستور زیر برای شما یک فایل به اسم 4.txt را ایجاد می کند :

root@itpro-kali:~# touch 4.txt
root@itpro-kali:~# ls
2.txt  3.txt  4.txt  a.txt  F2

همانطور که دیدید فایل 4.txt ایجاد شد ، اگر شما دستور touch را برای یکی از فایل هایی که وجود دارد استفاده کنید زمان تغییر یا modified time فایل مورد نظر تغییر می کند ، در واقع این دستور هیچ کاری بر روی فایل های جاری بصورت پیشفرض انجام نمی دهد. برای مثال من دستور touch را برای فایل 4.txt که هیچ محتوایی ندارد دو بار در وهله های زمانی یک دقیقه وارد می کنم و نتیجه را مشاهده خواهید کرد :

root@itpro-kali:~# touch 4.txt
root@itpro-kali:~# ls -l 4.txt
-rw-r--r-- 1 root root 0 Jun  6 03:53 4.txt
root@itpro-kali:~# touch 4.txt
root@itpro-kali:~# ls -l 4.txt
-rw-r--r-- 1 root root 0 Jun  6 03:54 4.txt

همانطور که در خروجی دستور بالا مشاهده می کنید ، در دستور touch دوم تاریخ تغییرات و زمان عوض شده است و یک دقیقه جلوتر را نمایش می دهد. خوب در ادامه در خصوص نحوه اعمال تغییرات در خصوص فایل ها می پردازیم ، خوب ما در اینجا چند فایل بصورت مثال درست می کنیم. خوب ما یک فولدر به نام unity و یک Folder به نام F1 با محتویات پیشفرض ایجاد می کنیم برای ایجاد کردن این دو فولدر مشابه دستور زیر با استفاده از mkdir این دو پوشه را ایجاد می کنیم :

root@itpro-kali:~# mkdir F1
root@itpro-kali:~# mkdir unity
root@itpro-kali:~# ls -l
total 28
-rw-r--r-- 1 root root 1688 Jun  5 09:40 2.txt
-rw-r--r-- 1 root root 1689 Jun  5 09:46 3.txt
-rw-r--r-- 1 root root    0 Jun  6 03:54 4.txt
-rw-r--r-- 1 root root 1689 Jun  5 11:35 a.txt
drwxr-xr-x 4 root root 4096 Jun  5 09:41 Desktop
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jun  6 03:58 F1
drwxr-xr-x 3 root root 4096 Jun  5 10:11 F2
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jun  6 03:58 unity

همانطور که در دستورات بالا مشاهده می کنید ما در خروجی دستور ls می توانیم Folder ها و فایل های ساخته شده را بصورت منظم و مرتب مشاهده کنیم. حالا اگر بخواهیم یک Folder را حذف کنیم با استفاده از دستور rmdir و بردن اسم فولدر مشابه مثال پایین فولدر به وجود آمده را حذف می کنیم :

root@itpro-kali:~# rmdir unity
root@itpro-kali:~# ls -l
total 24
-rw-r--r-- 1 root root 1688 Jun  5 09:40 2.txt
-rw-r--r-- 1 root root 1689 Jun  5 09:46 3.txt
-rw-r--r-- 1 root root    0 Jun  6 03:54 4.txt
-rw-r--r-- 1 root root 1689 Jun  5 11:35 a.txt
drwxr-xr-x 4 root root 4096 Jun  5 09:41 Desktop
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jun  6 03:58 F1
drwxr-xr-x 3 root root 4096 Jun  5 10:11 F2

خوب همانطور که در نتیجه دستور بالا مشاهده می کنید ما unity را حذف کردیم. اگر ما در لینوکس بخواهیم نوع یک فایل را تشخیص بدهیم می توانیم از دستوری به نام file و بردن اسم فایل در جلو آن استفاده کنیم ، برای مثال ما دو فایل زیر که یکی از آنها 2.txt و دیگری a.txt است را با استفاده از دستور file مشاهده می کنیم :

root@itpro-kali:~# file 2.txt
2.txt: ASCII text
root@itpro-kali:~# file a.txt
a.txt: ASCII text
root@itpro-kali:~# file *
2.txt:   ASCII text
3.txt:   ASCII text
4.txt:   empty
a.txt:   ASCII text
Desktop: directory
F1:      directory
F2:      directory

خوب به نتیجه دستورات بالا دقت کنید ، نوع هر فایل بعد از دستور file نوشته شده است ، ما در دستوری که به شکل file * نشان دادیم در واقع از قابلیتی به نام globing یا wildcard استفاده کردیم و در دستور آخر ما به سیستم عامل گفتیم که در مسیری که وجود دارد هر فایلی که وجود دارا را با ماهیت دقیق به ما نشان دهد ، همانطور که در نتیجه آخرین دستور مشاهده می کنید ، فایل هایی بصورت خالی یا emty و دایرکتوری نمایش داده شده اند. دستور file برای نمایش کلیه اطلاعات در خصوص نوع محتوای یک ماهیت استفاده می شود و در لینوکس همه چیز ماهیت فایل دارند ، در قسمت بعدی از این سری آموزشی ما به شما نحوه استفاده از wildcard ها یا قابلی globing را معرفی خواهیم کرد. ITPRO باشید



:: بازدید از این مطلب : 60
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1396 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد